Nederland

Rondje Texel

Regio's: 

   Van de 5 Waddeneilanden die Nederland rijk is; is Texel het grootste en wellicht ook het meest toeristische. Het behoort tot de provincie Noord Holland en heeft alles in huis om je een prettige vakantie te laten beleven. Deze tocht waar je een ganse dag mee zoet bent neemt je mee rond het eiland. In grote lijnen worden de verschillende bezienswaardigheden onderweg voorgesteld.

Rondje Oosterschelde

Regio's: 

 Het getij, de wind die je haar in de war brengt, de wolken en de zon, over bruggen en dijken vrijwel ongerept landschap krijg je hier voor de fietswielen geschoven. Ontdek hoe de watersnood van 1 februari 1953 hier huisgehouden heeft. Op de drooggevallen platen voelen zeehonden zich prima in hun sas.

 

Oosterschelde-West.

 

Met zicht op de Westerschelde

Regio's: 

  De Westerschelde is de laatste echte riviermonding die na het Deltaplan in Zuid-Nederland is overgebleven. Van het bochtige, meer dan tachtig kilometer lange traject tot de haven van Antwerpen staat 23km op het menu. In het binnenland fiets je dan weer over land dat eeuwen geleden gewonnen werd op de zee. Eens te meer bevestigt Zeeuws Vlaanderen dat ze een prachtige streek is om een fietstochtje te komen maken.

Rondje Walcheren

Regio's: 

Zeeland is een provincie in Zuidwest-Nederland. De provincie bestaat uit een aantal schiereilanden die ooit losse eilanden waren. De naam "Zeeland" is hiervan afgeleid. Na de overstroming van 1953 werden de losse eilanden met elkaar verbonden door dammen, bruggen ,dijken. 

Het Portaal van Vlaanderen

Regio's: 

  Zo horen ze het graag in Terneuzen. Maar met bijna 70.000 schepen die hier jaarlijks passeren hebben ze eigenlijk toch wel een beetje gelijk. Het kanaal Gent-Terneuzen is zo een van de drukst bevaren kanalen van Europa.

          V Startplaats is het busstation van Zelzate. Deze tocht werd immers met de vouwfiets gereden in combinatie met het openbaar vervoer. Met de trein tot Gent Sint-Pieters. En verder met buslijn 55 naar Zelzate.

Vlissingen aan het front

Regio's: 

Dat het leven een strijd is weten ze op Walcheren en meer bepaald in Vlissingen maar al te goed. Strijd tegen het water, dan weer tegen vijandelijke volkeren. Zoals de Zeeuwse spreuk zegt:"Luctor et emergo" of ik worstel en kom boven. Deze gloednieuwe route van Toerisme Zeeland neemt je mee langs sporen van die strijd door de tijden heen.

Pagina's